latinica  ћирилица
23/06/2018 |  11:36 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Фоча: Проблеми у Ловачком удружењу "Бакић"

Избор руководства, финансијске неправилности у пословању, лош однос према комерцијалном лову, самовоља појединаца, само су неки од разлога што један број ловаца Ловачког удружења "Бакић" у Фочи захтијева промјену руководства. То су, кажу, и покушали на редовној изборној скупштини у мају. С друге стране, изабрано руководство тврди, све је урађено у складу са законом.

Чедомир Сарић истиче да је на сједници Управног одбора у јуну легитимно изабран за новог предсједника. Износи бројне, како тврди, неправилности које је 18 година спроводио Властимир Продановић као предсједник одбора. Истиче да би што прије требало извршити примопредају, да би удружење могло нормално да ради.

"Суштина свега овога је да се поштује статут, поштују нормативна акта и да се уважава већина, а не да појединци одлучују о свему овоме", каже Сарић.

Новоизабрани предсједник Скупштине Удружења Неђељко Радановић тврди да је све спроведено у складу са статутом и да су морали исправити грешке изборне скупштине до његовог избора.

Утврђено је, каже, и да један од предложених чланова не испуњава услове да буде у Управном одбору. Верификовали су мандате и изабрали једанаесточлани одбор, који је са шест гласова дао повјерење Продановићу.

"Ми смо прошле године усвојили статут у скупштини и то је за нас легално, већина свугдје одлучује", истиче Радановић.

Крсто Ивановић, из чије је секције предложени члан Управног одбора, наглашава да је све урађено према прописима.

Властимир Продановић, предсједник Управног одбора, одбацује све што му стављају на терет, а за оптужбе да је било малверзација позива надлежне да прегледају папире. Очекује се и комисија из Ловачког савеза.

Споменко Стојановић, члан Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, истиче да ће бити послан надзорни одбор и секретар из Савеза да прегледају све књиге и утврде право стање.

Из Министарства пољопривреде саопштавају да сагласности за отварање ловне сезоне неће бити, док из Фоче не стигне документација ко је овлашћено лице за заступање Ловачког удружења "Бакић".