latinica  ћирилица
23/06/2018 |  08:22 | Аутор: РТРС

Опрезно због магле и одрона

Возачима на путевима на подручју Мркоњић Града јутрос се савјетује да буду опрезни због магле која смањује видљивост, а онима који путују дионицама Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград да обрате пажњу на учестале одроне, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На подручју Федерације БиХ због манифестације у Подмилачју данас ће од 10.00 до 22.00 часа и сутра од 6.00 до 16.00 часова на снази бити забрана сабраћаја за теретна возила на магистралном путу Јајце-Подмилачје-Бањалука. Алтернативни правац за ову категорију возила је Јајце-Мркоњић Град-Бањалука.

Из истог разлога сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

Краћи застоји су могући на дионицама на којима се изводе радови и гдје саобраћај регулише привремена сигнализација, чије поштивање је обавезно.

У Брчком је због изградње кружног тока на дијелу магистралног пута гдје се спајају улице Бијељинска и Илићка један измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Из АМС-а моле учеснике у саобраћају да прате саобраћајну сигнализацију и упутства радника на терену. Предвиђено је да радови трају до 26. јула.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена сваки дан актуелне су до 18.00 часова на магистралном путу Брод-Оџак на локацији Клакари, а у мјесту Лијешће до 14.30 часова.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја актуелне су на подручју дистрикта због изградње обилазнице око Брчког, кроз улице Српске војске и 27. марта у Бијељини, на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене, на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву на регионалном путу Кула-Враце на граници Републике Српске и ФБиХ измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника.

У мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На Озрену је и даље на снази забрана саобраћаја на дионици Добој-Манастир Петрово за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Бањалука вечерас од 18.00 часова до понедјељка, 25. јуна, ујутро у 5.00 часова на знази ће бити забрана саобраћаја у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, која ће бити претворена у пјешачку зону.

У осталим бањалучким улицама у којима се изводе радови на снази су обуставе и измјене режима у одвијању саобраћаја, те је на тим мјестима обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

На подручју Федерације БиХ на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин због радова на потпорном зиду саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због санације клизишта на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево сјевер, саобраћај је код тунела Игман преусмјерен у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

Због санационих радова на вијадукту Рељево, у смјеру петља Бутиле-Сарајево сјевер затворена је претицајна трака.

На граничним прелатима у БиХ јутрос нема дужих задржавања