latinica  ћирилица
22/06/2018 |  19:09 ⇒ 19:14 | Аутор: РТРС

Нигерија нокаутирала "Викинге"

Фудбалери Нигерије савладали су Исланд 2:0 у другом колу Свјетског првенства и закомпликовали борбу за пласман у осмину финала из Групе Д.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

"Суперорлови" су разбили "Викинге" у другом полувремену меча у Волгограду, а апсолутни јунак био је двоструки стијелац Ахмед Муса.

У првом полувремену није се видио занимљив фудбал, али је предност имао Исланд.

Нигеријци су имали већи посјед лопте, али су Скандинавци били много конкретнији у завршници, па је послије 45 минута однос шутева био 6-0.

Међутим, ни Исланд није био претгерано близу поготка, углавном је Гилфи Сигурдсон пријетио из слободних удараца и корнера.

Ипак, све се преокренуло на полувремену, Нигеријци потпуно преузимају контролу у наставку и у сваком сегменту разбијају ривала.

Нису Исланђани имали рјешења за брзоноге "Суперорлове" које је предводио фантастични Муса.

Начео је ривала у 49. минуту сјајним поготком након проигравања Мозеса са лијеве стране. Закуцао је лопту у мрежу са 6-7 метара.

Очекивао се притисак Исланда, али су Нигеријци у наставку били опаснији са више шанси испред гола Скандинаваца.

Након погођене пречке, Муса у сљедећем нападу добија лопту из позадине на лијевој страни, пролази поред много споријег Арнасона до петерца, ту обилази Халдорсона и лагано лопту убацује у мрежу.

Десетак минута прије краја меча Исланд добија шансу да се врати у меч, Финбогасон је изборио пенал након старта Ебуехија и реакције ВАР пошто судија Цонгер није свирао једанаестерац.

Међутим, најбољи играч Исланда Гилфи Сигурдсон се обрукао, послао је лопту далеко изнад гола на трибине Арене.

Послије два кола Хрватска је у осмини финала са шест бодова, Нигерија има 3, а Аргентина и Исланд по 1. У посљедњем играју Аргентина – Нигерије и Хрватска – Исланд.