latinica  ћирилица
22/06/2018 |  16:04 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Откривено спомен-обиљежје погинулом борцу ВРС Душану Вукелићу

На градском гробљу Побрђе у Бањалуци, данас је откривено спомен-обиљежје погинулом борцу Војске Републике Српске, Душану Вукелићу. Споменик је подигла Борачка организација града Бањалука.

Душан Вукелић био је борац Војске Републике Српске. Рођен је 1947. године у Бањалуци. Борио се на ратишту за вријеме хрватске офанзиве на Мркоњић Град и територију западног дијела Српске.

"У тим борбеним дејствима, 10.10.1995. године је нестао. Након тога, 1996. године је ексхумиран из масовне гробнице у Мркоњић Граду и послије тога је изашла идентификација, а 2010. године је сахрањен на овом мјесту", каже предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић.

Свега годину дана послије Душанове смрти, преминула је и његова супруга, а потом и син.

"Велика захвалност свима, кад су то успјели... Није то само моја ситуација. Постоје хиљаде овако напаћених људи. Ово је богатство свих људи који разумију. Мене је сиромаштво натјерало да му не успијем подићи споменик", истиче Душанов брат Вукосав Вукелић.

Из Борачке организације наводе да ће ово спомен-обиљежје остати као вјечни траг имена Душана Вукелића, које његови саборци неће заборавити.