latinica  ћирилица
22/06/2018 |  12:32 ⇒ 23/06/2018 | 00:34 | Аутор: РТРС

Џез поези кабаре у Фочи, сутра у Андрићграду

Након концерта у Требињу, Џез поези кабаре спрема се за наставак домаће турнеје и концерте који слиједе у Фочи и Вишеграду.
Џез поези кабаре - Фото: РТРС
Џез поези кабареФото: РТРС

Концерт у Фочи биће одржан вечерас у изузетном амбијенту Музеја Старе Херцеговине, са почетком у 18.30 часова, а сутра с почетком у 19.30 часова у Вишеграду, на централном тргу у Андрићграду.

Уз много полета, чланови овог јединсвеног џез-поетско-кабаретског састава спремни су за нове наступе и сусрете са новом публиком. Највеселији и најпричљивији међу њима, Небојша Курузовић, надахнут је и пред новим наступима.

"Неки иду на висинске припреме, а нама се душа одмара крај Дрине. Од концерата у Фочи и Андрићграду очекујемо лијепо вријеме и још љепше успомене на неке нове Џез Поези пријатеље", рекао је самопроглашени пјесник Курузовић, најавивши и нека даља путовања која их очекују.

"Биће то лијепа увертира за концерте који нас очекују у Санкт Петербургу, што је још једна ријека која нама морнарима са Врбаса увијек одговара", додао је Курузовић уз поруку свима "Уживајте у поезији и џезу ,а ми ћемо у љету!"

У жељи да представи свој рад што широј публици у Републици Српској и БиХ, у оквиру домаће турнеје, осим концерата у Требињу, Фочи и Вишеграду, Џез поези кабаре свираће и у Сарајеву и Бањалуци и представити пјесме са свог првог албума.

Џез поези кабаре је у децембру 2017. године у продукцији РТРС-а издао свој први албум "Не правдам се, већ се исповиједам", а у оквиру његове промоције планирана је турнеја у земљи и иностранству.

Концерти у Фочи и Вишеграду одржавају се под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске, а у организацији Центра за креативни рад "Добри медо" и Удружења "Рез".