latinica  ћирилица
22/06/2018 |  10:37 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Веће пензије већ у јулу

Пензионери у Републици Српској добиће јунску пензију увећану за 2,5 одсто, сазнаје Српскаинфо.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Одлуку у вези са повећањем пензија Влада Републике Српске ће донијети на сједници у понедјељак. Ово додатно повећање значиће да су за вријеме мандата премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић пензије у Српској увећане за укупно 20 одсто, наводи Српскаинфо.

Ново повећање пензија за 2,5 одсто на мјесечном нивоу захтијеваће додатни износ од 2,2 милиона КМ, односно 13,5 милиона КМ до краја године.

Премијерка Жељка Цвијановић потврдила је да ће пензије расти и са новом владом, односно и након избора.

– То ће се дешавати у континуитету на начин да су пензионери сигурни да ће сваки пут добити пензије на вријеме и да ће сваких неколико мјесеци услиједити повећање. Нико нема користи од повећања од десет одсто ако се то сад деси и онда три мјесеца чекате своју пензију. То је сценарио од којег ја апсолутно бјежим и који нисам хтјела ни да договарам нити да проводим зато што је то нереално. Кроз неколико корака, у мом мандату за четири године дошли смо до повећања пензија од 20 одсто. Имамо план како се иде даље, али не желим да систем бацимо на кољена зато што смо дали нереална обећања – нагласила је Цвијановићева.