latinica  ћирилица
21/06/2018 |  11:33 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Бањалука - стипендије за најбоље спортисте

Град Бањалука ће од наредне године први пут стипендирати спортисте који то заслужују на основу постигнутих резултата.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Спортисти ће на основу остварених резултата бити разврстани у четири категорије-заслужни спортиста, спортиста интернационалног разреда, спортиста првог те спортиста другог разреда.

Од 1. до 15. јула ове године биће отворене пријаве за категоризацију спортиста, како би Град Бањалука, у складу са важећим прописима, обезбиједио средства у буџету за 2019. годину за њихово стипендирање, саопштено је из Градске управе.

"Ова новина је дефинисана Програмом развоја спорта Града Бањалука за период 2018-2022. године, а све у намјери да се путем системских рјешења пружи пуна подршка спортистима и њиховом даљем усавршавању", кажу у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

 Како су нагласили, Град Бањалука је једина локална заједница у Српској која ће обезбиједити стипендије спортистима на основу категоризације.

Из овог Одјељења су појаснили да се категоризација спортиста обавља на основу постигнутих резултата у периоду од 1. јула протекле године до 1. јула текуће године за наредну буџетску годину.

Укупан износ средстава, као и мјесечни појединачни износи стипендија за спортсите биће утврђени буџетом за наредну годину, односно Програмом развоја спорта са приоритетним областима финансирања за 2019. годину.

Спортисти града Бањалуке имају могућност да се у складу са Правилником о категоризацији спортиста града Бањалука пријаве за стипендију, ако испуне услове прописане Правилника о категоризацији спортиста града Бањалуке.