latinica  ћирилица
21/06/2018 |  11:28 | Аутор: СРНА

Вучић: Не бојим се притисака

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је уочи наставка бриселског дијалога да је увијек спреман да разговара о компромисима, али да се не плаши никога на Западу, нити било каквих притисака.
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг) -
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Вучић је истакао да ће, уколико други нису спремни да разговарају о компромисима, отићи у Брисел, захвалити се Бриселу и пренијети им да се они постарају да Албанци испуне бриселски споразум, па да разговори буду настављени када га испуне.

Предсједник Србије је навео да је јуче контактирао са Бриселом и да је рекао да ако су ставови Албанаца онакви какве су их предочили предсједник самопроглашеног Косова и Метохије Хашим Тачи, Енвер Хоти и Реџеп Хоџај у својим изјавама - онда он неће доћи.

"Они су рекли - молимо те да дођеш да разговарамо. Ја сам рекао мени није проблем. Увек могу да разговарам, али ако мислите да постоји та батина која ће ме натерати да слушам и служим Тачијевим, Хотијевим и Хоџијевим изјавама и глупостима које изговарају и да ће то тако да буде, немојте да ме зовете уопште", рекао је предсједник Србије новинарима у Панчеву.

Вучић је нагласио да Србија ништа "не закуцава и жели да разговара", те да ће наставити да говори истину свуда, а да га напади којим су његова породица и он изложени у Србији неће сломити и да, уколико ти који га нападају буду много жељели изборе, у септембру иде кампања.

"Знате да је то једина од ствари и једини притисак који никада нисам издржао. Ако много буду хтели изборе... Можда поново `победе` на изборима, као на овим београдским, на председничким, парламентарним", рекао је Вучић.

Говорећи о Свјетском фудбалском првенству и безбједносним ризицима који би могли пратити сутрашњу утакмицу Србија-Швајцарска, Вучић је рекао да о безбједности брину Руси, а он је позвао све грађане Србије да свим срцем навијају за српске фудбалере који ће сигурно "оставити своје срце на терену".