latinica  ћирилица
21/06/2018 |  10:20 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

"Глас Српске": "Букти рат" у СДС-у за носиоце изборних листа

У Српској демократској странци "букти прави рат" у вези с тим ко ће бити носиоци листа за парламент БиХ на октобарским изборима, пише "Глас Српске".
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Лист наводи да је сасвим извјесно да ће у изборној јединици један први бити актуелни министар безбједности БиХ и шеф Изборног штаба ове странке Драган Мектић, док у другој и трећој изборној јединици највиши страначки функционери воде жестоку борбу у вези с тим ко ће бити на челу изборних листа.

Према писању "Гласа Српске", у другој изборној јединици на чело листе желе дугогодишњи градоначелник Добоја Обрен Петровић, актуелни посланик у парламенту БиХ Ненад Лалић, те бивши предсједник странке и актуелни предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић.

Лист наводи да је Босић одбио понуду предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да буде први на компензационој листи само да одустане од жеље да буде носилац, али Босић је искључив и инсистира на томе да његово име буде прво на листи.

Саговорник "Гласа Српске" из СДС-а каже да је слична ситуација и у изборној јединици три у којој се за прво мјесто на листи боре актуелни посланик у Народној скупштини Републике Српске из Зворника Драгомир Васић, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и шеф Клуба посланика СДС у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић.

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић потврдио је за "Глас Српске" да је сједница Главног одбора, на којој ће донијети одлуку о изборним листама за све нивое власти, заказана за 1. јул у Бањалуци.

Миличевић није желио да говори о конкретним именима, али је потврдио да постоји могућност да из неких изборних јединица буде по неколико приједлога.