latinica  ћирилица
20/06/2018 |  18:33 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Познати учесници јубиларног 50. рукометног турнира у Добоју

Познати су учесници јубиларног 50. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона у Добоју, који ће бити одржан од 14. до 18. августа. Титулу ће бранити Колдинг из Данске.

Први пут на турниру учествоваће првак Израела Хапоел Ришон, а осим прошлогодишњег побједника- Кип Колдинга, учешће су потврдили Татран Прешов из Словачке, Стеауа из Румуније, Копар из Словеније, Војводина из Србије, Извиђач из БиХ и домаћа екипа РК Слога Добој.

Уз наступ екипа, на турниру ће се појавити и бројна звучна имена из свијета рукомета што ће додатно увеличати спортску манифестацију која опстаје пуних 50 година.

- Турнир шампиона је преживио двије велике поплаве, ратна догађања и сада се 50. пут одржава у нашем граду. И ове године турнир ће бити одржан на стадиону спортских игара, али ћемо настојати да разговарамо о изградњи спортске дворане - рекао је Енес Суљкановић, предсједник ИО ОО турнира.

Дарио Поповић, секретар турнира, навео је да ће у оквиру церемоније свечаног отварања бити организована седма Парада спорта на којој се очекује учешће више од 30 клубова.

Осим Параде спорта, биће уприличен и низ других рукометних дешавања. Финансијска конструкција износи 270.000 КМ а покровитељи су Град Добој и Влада Републике Српске, док је медијски покровитељ РТРС.

У част јубиларног рукометног турнира у Добоју, Поште Српске штампале су поштанску маркицу.