latinica  ћирилица
20/06/2018 |  16:33 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Бијељина: Подршка Игокее најуспјешнијим ученицима и спортистима

У оквиру кампање "Недјеља добрих ствари", бијељинску Гимназију "Филип Вишњић" посјетили су представници КК Игокеа из Лакташа. Најуспјешнијим ученицима и спортистима те школе, Игокеа је пружила финансијску подршку.

Посјета Гимназији "Филип Вишњић" уприличена је у оквиру подршке Игокее локалним заједницама широм Републике Српске. Бијељински гимназијалци добили су на поклон рачунарску опрему и покривање трошкова одласка на такмичења која их ускоро очекују у различитим земљама.

- Ова генерација Гимназије једна је од најуспјешнијих у њеној историји, а школа ускоро слави и стотину година. Наши ученици такмиче се на Европском првенству из физике, пласирају се у финале рукометних и кошаркашких такмичења... Ја сам се пласирао на Олимпијаду из географије. Ова подршка значи пуно за нас и нашу школу - каже ученик Милан Јосић.

Игор Додик, предсједник КК Игокеа, рекао је да Игокеа жели да пружи помоћ не само у развоју спорта, већ и других области у којима може дати свој допринос.

Директор Гимназије, Владимир Шавија, захвалио је гостима на подршци ученицима чија имена с поносом изговара.

- Јелена Томић је завршила други разред а иде на Олимпијаду у шаху у Грузију. Јана Јанковић је ученик генерације ове године. То су само неки од свјетлих примјера наших ученика и њихових успјеха - рекао је Шавија.

Милош Стевановић, градски менаџер Бијељине, изразио је захвалност Игокеи и њеном предсједнику на пруженој подршци, истакавши да дјеца и њихова будћност немају границе.

Из Кошаркашког клуба Игокеа најављено је оснивање Спортске академије у Бањалуци и то је још један од разлога обиласка најуспјешнијих школских колектива у Српској и упознавања са ученицима који имају перспективу у спорту.