latinica  ћирилица
20/06/2018 |  11:10 | Аутор: СРНА

Представнички дом наставио засједање прекинуто 30. маја

Расправом о Информацији о пројекту ПРО-Будућност и Платформи за мир, посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ наставили су засједање које је због недостатка кворума прекинуто 30. маја.
Представнички дом - Фото: РТРС
Представнички домФото: РТРС

Ријеч је о платформи коју су у склопу пројекта потписали начелници општина у БиХ, а донатори траже да платфору подржи и парламент БиХ.

Шеф Клуба СНСД-а Сташа Кошарац је током расправе о Информацији о пројекту ПРО-Будућност и Платформи за мир, о којој је изјашњавање одгођено на 61. сједници дома, подсјетио да је током те расправе истакнуто да би се усвајањем тог материјала заобишао ентитетски ниво и увела нова пракса донатора у БиХ.

Кошарац је предложио да се изјашњавање о Информацији о пројекту ПРО-Будућност и Платформи за мир одгоди за још 30 дана, те интензивирају надлежности како би се о том питању изјасниле и институције на ентитетском нивоу.

Шеф Клуба СНСД-а је истакао да за ту странку нису упитне подршка миру и стабилности у БиХ, али да је ријеч о документу америчке хуманитарне организације.

"Тврдим и да су на ентитетском нивоу за мир и стабилност. Ми нећемо да подржавамо било каква рјешења о било каквим питањима ако нису видљиви ентитети у процесу одлучивања", рекао је Кошарац.

Шеф Клуба СДС Александра Пандуревић је, исправљајући криви навод, навела да су општине у ентитетима и да су оне подржале Платформу за мир.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић је саопштио да 32 посланика присуствује данашњој сједници.

Без расправе закључене су тачке дневног реда Извјештај о раду Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције за прошлу годину те Извјештају о провођењу закона из надлежности Централне изборне комисије БиХ.