latinica  ћирилица
20/06/2018 |  07:47 | Аутор: СРНА

Почиње кампања "Нити једна брза вожња"

У Републици Српској данас ће почети превентивна кампања под називом "Нити једна брза вожња", коју ће до 31. августа спроводити Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих спослова, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Српске, те компанија "Ауто Миловановић".
Кампања  за  безбједност у саобраћају - Фото: РТРС
Кампања за безбједност у саобраћајуФото: РТРС

Почетак кампање биће озваничен на бањалучком Тргу Крајине са почетком у 11.00 часова, најављено је из Министарства саобраћаја и веза Српске, а присуствоваће министар саобраћаја и веза Српске Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић, те представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Града Бањалука и компаније "Ауто Миловановић".

У времену од 10.00 до 13.00 часова на Тргу Крајине, стратешки партнер кампање, компанија "Ауто Миловановић", организоваће активности за најмлађе, подјелу летака и пригодних поклона.

Циљ спровођења превентивне кампање "Нити једна брза вожња" је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем број возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова о важности и значају ограничења брзине и преношење поруке учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда.