latinica  ћирилица
19/06/2018 |  12:20 | Аутор: Б92

Ко су најпопуларнији фудбалери на свијету?

Популарност се кроз вијекове "мјерила" на различите начине, а данас је главни "систем" број пратилаца на друштвеним мрежама.
"Идеални тим" пензионера (фото: Твитер) -
"Идеални тим" пензионера (фото: Твитер)

Спортисти су увијек били популарни, а њихово присуство у јавности није увијек било еквивалентно ономе што раде на терену. Није потребно нагласити да је без сумње најпопуларнији фудбалер свијета нападач Португала Кристијано Роналдо. Њега, примјера ради, на Твитеру прати чак 72,8 милиона људи.

Далеко иза њега на другом мјесту је центарфор Бразила Нејмар да Силва са 39,5, док међу првих 11 нема једног од најбољих играча свих времена Лионела Месија.

С друге стране, у "идеалном" тиму Твитера налази се један момак који Мундијал прати преко телевизије – Велшанин Гарет Бејл.

Ово је "први тим" с обзиром на број пратилаца на Твитеру: Де Хеа – Рамос, Пике, Марсело – Родригес, Инијеста, Езил, Бејл – Нејмар, Роналдо, Фалкао.

Што се тиче само Свјетског првенства, уочи почетка турнира у Русији на поменутој друштвеној мрежи најчешће се писало благо измијењеној "постави".

Овде је своје мјесто нашао Меси, али и још неколико фудбалера који генерално немају претјерано много, бар у односу на друге кологе, личних пратилаца.

"Најбољих" 11 у свом случају су: Де Хеа – Рамос, Пике, Менди – Кутињо, Инијеста, Погба, Салах – Нејмар, Роналдо, Меси.

Иако их је по много чему вријеме "прегазило", неке бивше звијезде ове игре су и дан данас врло популарне у јавности.

Када дође вријеме турнира какав је Мундијал, онда се нека имена нагло "активирају", проради носталгија за давним временима код старијих, млађи крену да упоређују различите ере, па опет у центар пажње дођу неки заборављени ликови.

Свјетско првенство је увијек било мјесто које ствара легенде, много их је настало на Мундијалима од премијерног 1930, а ево која имена су тренутно најпопуларнија на Твитеру када су у питању бивши фудбалери.

"Идеални тим" пензионера (бар када су репрезентације у питању), који су активни на ТW чине: Буфон, Чарлтон, Алонсо, Лизаразу, Кемпес, Швајнштајгер, Матеус, Пеле, Ромарио, Роси, Роналдо.