latinica  ћирилица
18/06/2018 |  17:34 ⇒ 19/06/2018 | 07:38 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Шипову: Интерес Владе развој руралних крајева (ФОТО)

У мјесту Козила код Шипова отворен је нови, асфалтирани дио пута у дужини 4,4 километра. У ову општину до сада је из Развојног програма и буџета Републике уложено око 30 милиона КМ, док је путем кредитних линија ИРБ-а Српске пласирано још око 16 милиона. У изградњу локалног пута у мјесту Козила Влада је уложила 200.000 КМ.

Заједно са овим локалним путем на подручју Шипова изграђено је 35 километара нових сеоских путева. Циљ општине- 70 километара сеоских и локалних путева и коначна повезаност свих висоравни са Шиповом- требало би да буде испуњен наредне године.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановићева рекла је да Влада подржава активизам ове, као и осталих локалних заједница у Српској.

- Седамдесет километара локалних путева на територији ове општине показује какве су амбиције локалне власти. Влада је у износу од 500.000 КМ финансирала овај и још један локални пут - рекла је премијерка Српске.

Жељка Цвијановић у Шипову (Фото: РТРС)

Цвијановићева је најавила да је у плану финансирање пута који повезује општине Шипово и Рибник, у дужини од 11 километара.

- Интерес Владе је стварање услова за развој руралних крајева. Ово је добро партнерство, тамо гдје је локална заједница активна реализују се добри пројекти - рекла је она.

Жељка Цвијановић у Шипову (Фото: РТРС)

Цвијановићева је рекла да је са новом општинском влашћу промијењена комплетна слика ове општине.

 - Чињеница да пројектима желе да дођу до сваког домаћина, показује какве су њихове намјере - истакла је премијерка Српске.

Жељка Цвијановић у Шипову (Фото: РТРС)

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да реконструкција пута у мјесту Козила представља ново свјетло за ово подручје.

- Реконструкција пута финансирана је средствима Владе и из буџета општине. Ово је дио пројекта који обухвата укупно 70 километара пута на простору општине Шипово - рекао је Ковач.

Ковач је истакао да општинско руководство с поносом може рећи да је једина локална заједница која путевима повезује све висоравни, како би омогућила искориштавање ресурса за повратак становништва и развој привреде.

У реконструкцију, рехабилитацију и санацију магистралних, регионалних и локалних путних праваца у Шипову уложено је око 10 милиона КМ.

Према подацима Владе Републике Српске, у општину Шипово до сада је по различитим основама из Развојног програма и буџета Републике уложено око 30 милиона КМ, док је путем кредитних линија Инвестиционо-развојне банке Српске пласирано још око 16 милиона КМ.

М. Вујиновић/РТРС