latinica  ћирилица
18/06/2018 |  12:22 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

У Приједору дочекана дјеца са Косова и Метохије

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић организовао је пријем са педесетак основаца и четири наставника са Косова и Метохије који од суботе, 16. јуна, бораве у Приједору и за њихове домаћине, ученике Основне школе "Бранко Ћопић".
Дјеца са КиМ у Приједору - Фото: СРНА
Дјеца са КиМ у ПриједоруФото: СРНА

Уз жеље за успјешан наставак школовања и мирније дјетињство, градоначелник им је у знак добродошлице уручио и пригодне поклоне.

"Желим да угодно проведете вријеме код својих домаћина и да схватите да ћете овдје увијек имати пријатеље и да ће и овај пут остати у трајном сјећању", рекао је Ђаковић.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је градоначелнику и особљу школе која је по други пут угостила дјецу, као и родитељима који су учинили овај лијепи и хумани гест да у госте приме дјецу са Косова и Метохије.

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" Сања Муњиза истакла је да је ова школа радо прихватила овогодишње домаћинство основцима са Косова и Метохије и већина родитеља је показала изузетне емоције према тој дјеци која живе у енклавама.

"Није било тешко организовати смјештај код наше дјеце и колега, просвјетних радника гдје ће боравити и проводити вријеме уз активности из програма који смо им припремили", рекла је Муњиза.

Директор Основне школе из Угљара Горан Јовић изјавио је да ово није први пут да је у пратњи својих ученика стигао у Приједор.

"Прошле године смо понели лепе утиске и радујемо се опет сусрету са приједорском децом и људима чије ћемо гостопримство увек памтити", истакао је Јовић.

Према програму њиховог боравка, дјеца су са домаћинима данас била у шетњи градом, а за сутра је планиран одлазак у Градину и Национални парк "Козара".

Град Приједор већ четврту годину заредом учествује у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Прије два дана у 18 локалних заједница Републике Српске у госте је дошло око 900 дјеце у пратњи око 80 просвјетних радника из многих мијеста гдје живе Срби на Косову и Метохији, који ће у Српској боравити до суботе, 23. јуна.