latinica  ћирилица
18/06/2018 |  07:36 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Савјет министара о повећаном приливу миграната

Савјет министара требало би данас да разматра информацију о стању у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

На дневном реду сједнице су и информације о активностима у вези са заштитом имовине и права БиХ у Хрватској у вези са рјешавањем имовинско-правних односа на некретнинама у државном власништву, као и о предметима које је водило и води Правобранилаштво БиХ у правним стварима заштите имовине и права БиХ у Хрватској, саопштено је из Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи и извјештај о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за прва три мјесеца ове године и анализа спољнотрговинске размјене БиХ за прва три мјесеца.

Биће ријечи о информацији о резултатима истраживања јавног мњења "Ставови грађана о чланству у ЕУ и процесу интеграција у ЕУ" спроведеног у марту и априлу.

Савјет министара размотриће информацију о документима Европске комисије и Комитета Европског савјета у функцији процјене Програма економских реформи БиХ за период 2018-2020. година - заједнички закључци економско-фискалног дијалога између ЕУ и земаља западног Балкана и Турске; смјернице за програме економских реформи за период 2019-2021, процјена Европске комисије о програму економских реформи БиХ за период 2018-2020.

На дневном реду сједнице је и нацрт споразума о финансирању између БиХ и Европске комисије о измјени Споразума о финансирању између БиХ и Европске комисије који се односи на "ИПА Јадрански програм прекограничне сарадње" у оквиру Инструмента претприступне помоћи /подијељено управљање/.

Пред министрима ће се наћи и приједлог одлуке о усвајању Годишњег програма за заштиту потрошача у БиХ за ову годину и информација о начину и спровођењу адекватне контроле над финансијским средствима које Спољнотрговинска комора БиХ остварује у вршењу јавних овлашћења.