latinica  ћирилица
17/06/2018 |  14:56 | Аутор: СРНА

У понедјељак нестабилно са пљусковима и грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво и нестабилно вријеме, уз повремену кишу и локалне пљускове са грмљавином.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Ујутру ће бити умјерено и претежно облачно, понегдје са слабом кишом на сјеверу, у осталим предјелима углавном суво, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана и поподне биће промјенљиво и нестабилно вријеме, уз повремену кишу и локалне пљускове са грмљавином, а могућа је и појава града.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу 22, а највиша дневна од 23 до 27, на југу Херцеговине 30, у вишим предјелима 19 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних смјерова, а у Херцеговини умјерена бура, подаци су Федералног хидрометеролошког завода.

Температура измјерена у 14.00 часова: Бјелашница девет, Хан Пијесак 16, Соколац
19, Калиновик и Сарајево 20, Гацко, Тузла и Мркоњић Град 21, Невесиње, Ливно и Сребреница 22, Шипово, Крупа на Уни, Рибник и Приједор 23, Нови Град, Билећа и Бањалука 24, Рудо, Требиње, Фоча, Србац, Бугојно и Зворник 25, Добој и Бијељина 26, Мостар 30 степени Целзијусових.

У уторак, 19. јуна биће промјенљиво облачно и нестабилно вријеме уз смјену сунчаних и кишних периода, а могући су и локални пљускови са грмљавином. Биће услова за локално јаче падавине и појаву града понегдје. На југу ће бити сунчаније, уз рјеђу појаву пљускова.

Највиша дневна температура од 22 до 27, на југу Херцеговине 30, а у вишим предјелима 18 степени Целзијусових.

У сриједу, 20. јуна, биће промјенљиво вријеме са сучаним интервалима, али и повременим пљусковима са грмљавином, најприје средином дана на истоку, а поподне мјестимично и у осталим крајевима, осим југа Херцеговине гдје ће бити сунчаније и суво.

Највиша дневна температура од 23 до 29, на југу Херцеговине 32, а у вишим предјелима 20 степени Целзијусових.

У четвртак, 21. јуна, ујутро ће бити мало до умјерено облачно и претежно сунчано. Током дана и поподне биће топлије и претежно сунчано, а само понегдје у брдско-планиским крајевима у централним и источним крајевима могући су пљускови са грмљавином.

Највиша дневна температура биће од 26 до 31, на југу Херцеговине 33, а у вишим предјелима 23 степана Целзијусових.