latinica  ћирилица
14/06/2018 |  17:41 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Посланици владајуће структуре неће прихватити извјештај Анкетног одбора

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да посланици владајуће структуре у Народној скупштини Српске неће прихватити извјештај Анкетног одбора /Народне скупштине/.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Анкетни одбор изабран је са намјером да покаже колико су они /опозиција/ недостојни било код државног задатка. Они су у то унијели политику, себе и своје фрустрације. Према ономе шта су они саслушали на Анкетном одбору не би се могло рећи да се може извести било која квалификација страдања Давида Драгичевића, а по ономе кога нису саслушали изнијели су квалификацију", сматра Додик.

Према његовим ријечима, дошло је до злоупотребе и помодарства које иде за тим да покаже фрустрације неколицине из опозиције који су имали прилику да буду објективни, а отишли су у потпуни субјективизам, желећи да још више проблематизују то питање.

"Саслушали су све присутне представнике Министарства унутрашњих послова /МУП/, Тужилаштва, неовлаштено су проширивали Анкетни одбор, на шта немају право, јер га бира Народна скупштина, а не /лидер ПДП-а Бранислав/ Бореновић и његови пајташи", додао је Додик.

Он је оцијенио да је постојала видљива злоупотреба кроз све што су чинили и да ће зато извјештај бити одбијен са квалификацијом да људи који су га радили нису радили задатак који им је држава поставила, нису били објективни, да су били пристрасни и да су своје политичке ставове од раније унијели у извјештај.

"Вјеровали смо наивно, не много, да ће бити професионалци, а они су се показали као типични аматери са страшћу", закључио је Додик.

О закључцима Анкетног одбора Народне скупштине о страдању Давида Драгичевића изјасниће се Народна скупштина на сједници 19. јуна.