latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:12 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Министарство управе: Локалним заједницама 62.000 КМ

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске, Лејла Решић потписала је данас прве уговоре с начелницима општина Језеро, Трново, Петрово и Ново Горажде о суфинансирању пројеката ових локалних заједница.

За пројекте ових општина Влада је издвојила више од 60 хиљада марака.

Општини Горажде додијељено је близу 28 хиљада марака за суфинансирање пројекта електрификације 50 стамбених јединица за повратнике и расељена лица, док је општина Петрово за побољшање услова у школству добила 15 хиљада.

Начелник општине Петрово је истакао да је приоритет адаптација објеката у основном и средњем образовању.

За реализацију пројеката општине Језеро и Трново добиле су по десет хиљада марака.

- У Језеру ће се градити три спортска терена и са овим суфинансирањем ми ћемо градити још једно мало дјечије игралиште - истиче Снежана Ружичић, начелница општине Језеро.

Начелник опшине Трново Драгомир Гаговић напоменуо је да ће новац искористити за завршетак излетишта званог Каузани на ријеци Жељезници.

Усвајањем редовног гранта за изразито неразвијене општине у Републици Српској, у буџет Српске уврштено је додатних 300 хиљада марака, који ће бити коришћени за суфинансирање пројеката локалних заједница код трећих лица.

- Уколико имају пројекте који су одобрени код трећих лица Влада сноси трошкове њиховог учешћа - поручила је Лејла Решић, министарка управе и локалне смоуправе Републике Српске.

Свака неразвијена локална заједница моћи ће током цијеле године аплицирати на јавни позив за суфинансирање пројеката, поручили су у Министарству управе и локалне самоуправе Српске.