latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:49 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Путин: Хвала што нисте мијешали политику и спорт

Руски предсједник Владимир Путин захвалио је данас Свјетској фудбалској федерацији јер није мијешала политику и спорт уочи почетка Свјетског првенства у фудбалу.
Владимир Путин (Фото: Russia Today) -
Владимир Путин (Фото: Russia Today)

"Желим да нагласим да је ФИФА посвећена принципима спорта без политике", рекао је Путин на конгресу ове организације у Москви док је стајао поред пехара Свјетског првенства.

Русија је домаћин овог такмичења од 14. јуна до 15. јула. Утакмице ће се играти на 12 стадиона у 11 градова, укључујући Москву, Санкт Петербург и Сочи.

Први човјек свјетске куће фудбала Ђани Инфантино рекао је да је захвалан Путину, организаторима и руском народу на томе што су угостили ово такмичење.

"Велико хвала, господине Путине, на вашем ангажовању, на вашој страсти и на томе што заиста осјећамо да смо дио истог тима", рекао је Инфантино.

Он је додао да је захвалан и руској Влади, локалној организационој комисији, Фудбалском савезу Русије, свим волонтерима у Русији и свима од 150 милиона Руса који су "угостили свијет у наредних мјесец дана", пренио је ТАСС.