latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:17 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Богата понуда дешавања у оквиру "Градишког љета 2018"

Становнике Градишке и госте који посјете ову општину током љета очекује богата понуда културних, спортских и привредних манифестација у оквиру манифестације "Градишко љето 2018".

Манифестације ће бити организоване широм општине.

У оквиру "Градишког љета", од 15. јуна до 31. августа, биће одржано 26 културних, спортских и других манифестација, најавио је данас замјеник начелника општине Огњен Жмирић.

Жмирић је на конференцији за новинаре рекао да је општина Градишка одлучила да први пут организује "Градишко љето" у сарадањи са установама, удружењима и организацијама.

Он је навео да ће "Градишко љето" обухватити манифестације које већ имају традицију као што су турнир у малом фудбалу "Браво", "Бициклијада", "Стрит бол", Међународно такмичење у кајаку и кануу на мирним водама, "Штрапаријада" у Доњим Подградцима, "Грбавачко прело", "Петровдански сабор фолклора" у Бразик Ламинцима, "Илинданске свечаности" у Турјаку, "Ликовна колонија" на језеру у Ламинцима, али и оне које се организују први пут као што је "Атеље на отвореном - доктор Борислав Шокчевић".

Жмирић је истакао да је намјера да грађани, људи који долазе на годишње одморе и гости из других крајева уживају у квалитетним манифестацијама на ширем подручју Градишке.