latinica  ћирилица
12/06/2018 |  15:06 ⇒ 15:15 | Аутор: СРНА

Цвијановић - Малешевић: Ријешени проблеми ученика у Будимлић Јапри и Модричи

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је пронађено рјешење за проблеме у школама у Будимлић Јапри и Модричи, гдје ученицима завршних разреда нису биле подијељене дипломе због истека мандата директора.
Дане Малешевић и Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Дане Малешевић и Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је истакла да је директорима продужен мандата као вршиоцима дужности, те да ће ученици добити дипломе.

"Имамо низ школа у којима су директори у статусу вршилаца дужности, негдје су им истекли мандати, а крај је школске године и треба да обаве административни посао. Данас је све припремљено и завршено", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да ће на сједници Владе Републике Српске у четвртак, 14. јуна, бити ријешена кадровска питања.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је да ће тестирања за малу матуру бити експериментална све до школске 2021/22. године.

"Треба припремати да генерација која упише шести разред, када дође у девети, има малу матуру", рекао је Малешевић одговарајући на новинарско питање до када ће тестирања за малу матуру бити експериментална.

Говорећи о надоградњи Основне школе "Бранко Радичевић" у Бањалуци, Малешевић је навео да је расписан тендер и да би крајем идуће седмице требало бити отварање понуда, те да би, уколико не буде жалби Град требало дати и грађевинску дозволу, чиме су створени сви услови за отпочињање радова.

Он је додао да би Министарство сљедеће седмице требало објавити и тендер за реконструкциу основне школе у Источној Илиџи.