latinica  ћирилица
11/06/2018 |  18:31 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Саграђена подручна школа "Вук Караџић" у Лединцима

Новосаграђена подручна школа "Вук Караџић" у Лединцима, код Бијељине, отворила је своја врата. Око 360 ученика, од првог до петог разреда, од септембра ће ући у нову школску зграду, у чију градњу је уложено три милиона марака.

Коначно ће и ученици "мале рушевне школе" у Рачанској улици у Бијељини имати квалитетне услове за рад. У новој школској години ући ће у нове, лијепо опремљене учионице.

Улагање у образовање јесте улагање у будућност. Школски објекти су битни, али су много битнији они који су у њима, ученици и наставници, истакао је министар Малешевић.

"Свјесни смо сви и очевици да је сваки дан све мање ученика у нашим школама, а овај објекат и слични, ако не буде ђака и не буду имали квалитетне наставнике, који ће да преносе знање на те ђаке, не значе много", каже Малешевић.

У Лединцима живи око 15 хиљада становника и овакав објекат је одавно био неопходан, како ђаци не би прелазили прометне саобраћајнице на путу до централне школе.

"Три милиона марака смо до сада уложили, недостаје нам још 100 до 150 хиљада да завршимо вртић, још треба урадити дјечије игралиште за вртић", рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Војин Митровић, народни посланик, наглашава да је иницијативу за покретање пројекта учинила локална заједница, у свему томе помогло је и Министарство просвјете, али да оно што људи Републике Српске морају да знају јесте да људи Републике Српске и људи Семберије плаћају овај пројекат.

Школа у чијем саставу ће бити и просторије за предшколско образовање, има петнаест учионица, спортске терене и друге пратеће садржаје.