latinica  ћирилица
11/06/2018 |  15:43 | Аутор: СРНА

Милић: Ради властите политичке промоције, Босић жртвује СДС у Брчком

Градоначелник Брчко Дистрикта Синиша Милић изјавио је Срни да се "стиче утисак да је повјереник СДС-а у Брчком Младен Босић одлучио да цијелу општинску организацију ове странке жртвује ради властите политичке промоције на предстојећим изборима".
Синиша Милић - Фото: РТРС
Синиша МилићФото: РТРС

Милић је рекао да му је жао због тога, јер је СНСД са људима из СДС-а заједнички био у власти у Брчком посљедњих 10 година.

"Међутим, господин Босић је очигледно процијенио да се сарадња СДС-а и СНСД-а у Брчком не уклапа у његову политичку бајку о 'добрим' и 'злим' момцима у Брчком и Републици Српској, о вилењацима и тајкунима, па је брже боље одлучио да растури ову широку српску коалицију", истакао је Милић, коментаришући оптужбе које је Босић изнио на рад власти у Дистрикту.

Он је истакао да га изненађује што Босић тако олако прелази преко чињенице да је управо кадар СДС-а у протеклих 10 година руководио кључним ресорима Владе дистрикта, а не СНСД, тако да СДС не може побјећи од властите одговорности за све добро или лоше у Брчком.

"На његову несрећу, и у Општинској организацији СДС-а све је мање оних који вјерују у Босићеве бајке, што потврђују масовним напуштањем чланства", рекао је градоначелник Брчког.

Милић је нагласио да је Босић покушајем продаје позиције градоначелника Бошњацима показао одговорност и домете своје националне политике.