latinica  ћирилица
11/06/2018 |  13:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Медији: Македонски министар "пакује кофере", иде у УН?

Споразум о новом имену Македоније између Скопља и Атине још није потписан. Дио грчких и македонских медија тврди да је то због неслагања у македонској влади.
Скопље - Фото: РТРС
СкопљеФото: РТРС

Наиме, како пишу медији, "главни кривац" је министар спољних послова Македоније Никола Димитров, који је био главни преговарач са грчким колегом Никосом Коцијасом. Због тога наводно Димитров већ пакује кофере и одлази са те функције.

Антонио Милошоски, бивши министар спољних послова у влади Николе Груевског, на свом Фејсбук профилу написао је да не зна да ли је Димитров на "истој линији" са премијером Зораном Заевим, када је ријеч о новом имену Македоније, те додао да је Димитров увелико у комуникацијама са сједиште УН у Њујорку.

"Не знам да ли је политика Николе Димитрова на истој линији са Заевим када је реијч о питању новог имена Македоније, али дипломате из Уједињених нација кажу да министар не види своју перспективу у Републици Македонију на дуги рок, што ће показати вријеме", написао је Милошоски на свом профилу.

Македонска влада је, међутим, негирала да постоје неслагања Димитрова и Заева о питању новог имена Македоније. Портпарол македонске владе Миле Бошњаковски изјавио је да у влади Заева нема раздора.

"Премијер Зоран Заев, министар спољних послова Николе Димитров и цијела структура власти су на једној линији, дубоко увјерени у рјешавању проблема и јачање достојанства и идентитета грађана", рекао је Бошњаковски.

Како је пренеи грчки лист То Вима, министар Димитров "игра игрице" и одговоран је, како тврде, због тога што споразум о имену још није потписан.