latinica  ћирилица
11/06/2018 |  08:59 | Аутор: СРНА

У Новом Саду Барселонин Фудбалски камп за дјецу

Званични камп Фудбалског клуба "Барселона" за младе таленте од шест до 16 година, биће одржан од 18. до 22. јуна на теренима Спортског центра "Вујадин Бошков" у Новом Саду.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Право учешћа имају фудбалери од шест до 16 година, а ове године први пут пружена је прилика и младим талентима без финансијске подршке, као и младима без родитељског старања или дјеци самохраних и незапослених родитеља да се у Барселонином кампу боре се за награду - бесплатан пут у Барселону и тренажни процес у школи фудбала "Ла Масија".

Директор Барселониног кампа за Србију Мирослав Радоичић рекао је да ће у кампу боравити и тимови из Америке, Чешке, Македоније, Румуније и Аустрије који ће са тренерима из чувеног клуба и лиценцираним тренерима са Балкана научити фудбалску вјештину.

"Барселони је изузетно занимљиво поднебље Балкана и челни људи у кампу су ми већ неколико пута скренули пажњу да у Србији имамо много већи број озбиљних талената него у другим земљама у Европи", рекао је Радоичић.

Он је додао да, уколико се покажу као добри домаћини, постоје велика шанса да Србију одаберу за отварање Барселонине школе фудбала која ће радити цијеле године, што би било веома значајно за српски фудбал.

"Подсетићу да је баш Барселонина школа фудбала `Ла Масија` изнедрила највећа имена великог шпанског клуба, какви су Меси, Ћави и Инијеста", рекао је Радоичић.

Портпарол Барселониног кампа за Србију Ивана Брцан рекла је да је владало велико интересовање за учешће у кампу, не само младих из Србије него и из Црне Горе.

"Мислим да нисмо свесни колико талентованих фудбалера имамо који немају могућности и начина да се покажу. Будући да ће тренери из Барселоне имати улогу скаута у Новом Саду, идеја нам је била да и тој деци пружимо шансу да покажу шта умеју са лоптом", изјавила је Брцанова.

Она је додала да су, међу изабраним фудбалерима, и дјеца чији су родитељи погинули или прерано преминули, али да има и оних који су вансеријски таленти, а живе у тешким условима са незапосленим родитељима.

"Тешко је било направити избор, јер су тренери били принуђени да вагају између стотину тужних прича што и није било лако, али пресудиле су вештине младих фудбалера", рекла је Брцанова.

Током кампа дјеца ће имати по два тренинга дневно и сваки дан час шпанског језика, а за слободно вријеме припремљен им је и забавно-едукативни програм.

Предвиђен је и дефиле учесника Барселониног кампа кроз центар Новог Сада, као и обилазак Петроварадинске тврђаве.