latinica  ћирилица
10/06/2018 |  20:02 | Аутор: Агенције

Аустралијанци пију кафу са броколијем

У Аустралији се појавила потпуно нова врста кафе. Наиме, произвођачи су направили прах од броколија који се може додати у кафу.

Један кафић у Мелбурну већ је уврстио кафу са броколијем у своју понуду. Стручњаци кажу да се броколи у праху може користити и на друге начине. Наиме, ова супер храна се може додати у супе, печења или у смути.

Иако кафа са броколијем не звучи баш примамљиво, они који су је пробали кажу да се поврће уопште не осјећа. Прах се обично додаје у еспресо с топлим млијеком.

Према најновијим истраживањима, 51 одсто Аустралијанаца не једе препоручене дневне количине поврћа и воћа. Научница Мериен Августин тврди како су двије кашике праха од броколија једнаке једној порцији поврћа.

Укус броколија није баш свакоме драг, а неким људима се не свиђа ни изглед, па не желе да их једу.

Управо због тога, много поврћа заврши на отпаду. Конзумација броколија у праху би могла спријечити све веће пропадање и бацање хране.

Будући да је броколи богат храњивим материјама као што су витамини Б, магнезијум, калијум и цинк, овај прах би могао да има повољан утицај на здравље.

Многа истраживања су показала како је броколи веома важан код превенције и лијечења разних врста карцинома. Користи се за снижавање холестерола, штити од болести срца, регулише крвни притисак и пробаву.

Броколи је богат антиоксидансима који га чине једном од најздравијих намирница.