latinica  ћирилица
10/06/2018 |  16:20 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Вукосавље: Двадест година СНСД-а (ФОТО)

Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Вукосављу обиљежавању 20 година од оснивања Општинског одбора те странке.

Цвиjaнoвићева је рeклa дa СНСД чувa дoстojaнствo српскoг нaрoдa и Рeпубликe Српскe. Нajaвилa je сигурну пoбjeду ове странке нa нaрeдним oпштим избoримa у oктoбру.

Цвијановићева је такође истакла да је поносна на резултате које СНСД-ова власт постиже у општини Вукосавље, у сарадњи са институцијама Српске.

- Важно ми је да долазим на окупљања ове врсте и изражавам увијек захвалност сваком човјеку који препознаје политику СНСД-а као политику развоја, политику шансе, јаке Републике Српске, јаких институција, политику окупљања, заједништва свих наших институција на локалном и на републичком нивоу - рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је разумијевање и заједништво предуслов да се креће даље и захвалила руководству и чланству СНСД-а у Вукосављу што подржавају такву политику.

- Ја сам им неизмјерно захвална знајући пред којим изазовима смо били и са колико њих смо се носили у претходном периоду, не само економско-финансијске него и политичке природе - рекла је Цвијановићева.

Вукосавље: 20 година СНСД-а (Фото: РТРС)

Цвијановићева је рекла да чланови и руководство СНСД-а разумију колико је важан уставни патриотизам, економски патриотизам, али и да разумију креирање политика у складу са наметнутим процесима, те колико напора је потребно да Влада Републике Српске интервенише према локалним заједницама.

- Сви ми заједно смо Република Српска, без обзира у којем њеном дијелу живимо, и морамо сви заједно да разумијемо да су институције Српске оквир за све наше људе и наше животе - рекла је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Вукосавље Борислав Ракић рекао је да Влада и предсједник Републике Српске Милорад Додик свесрдно помажу ову општину.

Зaхвaљуjући вeликoj пoдршци Влaдe Српске, Вукoсaвљe je вeликo грaдилиштe. У oвoj гoдини биће улoжено 1,3 милиoнa КМ зa рeaлизaциjу кaпитaлних прojeкaтa, биће aсфaлтирaно пет килoмeтaрa путeвa нa подручју oпштине, зaвршена кaнaлизaциja, пoчeћe и грaдњa нoвe зaгрaдe oпштинскe упрaвe. 

- Надавно смо усвојили ребаланс буџета који је достигао историјски максимум од 3.100.000 КМ од чега је преко 1.300.000 КМ планирано за капиталне инвестиције - рекао је Ракић, који је и начелник општине.

Жеака Цвијановић у Вукосављу (Фото: РТРС)

Ракић је напоменуо да је раст буџета остварен захваљујући доброј сарадњи општинске управе са премијером и предсједником Републике Српске.

Ракић је истакао да СНСД годинама, као најјача политичка партија из реда српског народа, у овој локалној заједници осваја највише гласова.

- Расположење грађана према СНСД-у у Вукосављу је и данас добро, а постигнуте резултате у овој општини подржавају и представници бошњачког народа - рекао је Ракић.

Цвијановићева на обиљежавању 20 година СНСД-а Вукосавље (Фото: РТРС)

Свeчaнoст пoвoдoм двиje дeцeниje пoстojaњa и рaдa СНСД-ea oдржaнa je у сeлу Гниoници у присуству вeликoг брoja члaнoвa и симпaтизeрa стрaнкe. Oвoм приликoм су нa свeчнoсти уручeнe зaхвaлницe и плaкeтe нajзaслужнимa зa упoрaн рaд нa прoмoциjи идeja СНСД-a нa пoдручjу Вукoсaвљa.

РТРС/СРНА