latinica  ћирилица
10/06/2018 |  12:43 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

"Источна алтернатива": Задатак британских војника је удар на Српску

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић сматра да најављени долазак 40 британских војника у БиХ уочи општих избора представља, како каже, почетак реализације сценарија британских обавјештајаца, који су припремили удар на Републику Српску и њене институције на челу са предсједником Милорадом Додиком.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Он сматра да је одлука за долазак новог контингента британских војника у БиХ донесена "уз сагласност Савеза за промјене и његовог лидера Младена Иванића, који желе да уклоне Додика из политичког живота, што је њихов задатак".

Павловић је изјавио Срни да је "Иванић миљеник Енглеза који инструишу и под чијом је заштитом политика Савеза за промјене".

Он оцјењује да ћутање представника Савеза за промјене значи, како каже, давање подршке доласку додатних британских снага у БиХ и њихову издају интереса Републике Српске.

Из британске Амбасаде Срни је раније речено да Велика Британија не шаље додатних 40 војника и официра у мисије ЕУ и НАТО-а у БиХ ради "спречавања уплитања Русије у опште изборе у октобру", већ да је одговорила на захтјев оперативног команданта ЕУФОР-а Џејмса Еверарда за упућивање тих војника да би се унаприједили капацитети ЕУ снага.