latinica  ћирилица
10/06/2018 |  09:04 | Аутор: РТРС

Данас топлије, нестабилно са пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топло и сунчано, али нестабилно вријеме уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.
Невен - Фото: РТРС
НевенФото: РТРС

Јутрос је сунчано уз малу до умјерену облачност. На истоку је облачније уз слабу кишу понегдје, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 25 до 32, у вишим предјелима до 22 степена Целзијусових.

Током дана и поподне биће нестабилно вријеме уз развој облака који доносе кишу и пљускове са грмљавином. Пљускови ће бити чешћи на истоку, а затим и на југозападу.

На истоку понегдје може бити и јачих пљускова уз локално обилније падавине. Више сунца и мање шансе за пљускове биће на крајњем сјеверу дуж ријеке Саве и на југу Херцеговине.

Ветар ће бити слаб до умјерен претежно сјеверни, а на југу Херцеговине југозападни, подаци су Федералног хидрометеролошког завода.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница девт, Чемерно 12, Гацко 13, Калиновик 14, Невесиње, Соколац, Хан Пијесак 15, Кнежево и Мањача 15, Рудо, Шипово, Котор Варош и Крупа на Врбасу 16, Билећа, Вишеград, Мркоњић Град, Нови Град, Сребреница, Сарајево, Ливно, Бугојно и Источно Сарајево 17, Мраковица, Рибник и Требиње 18, Бањалука, Крупа на Уни 19, Зворник, Приједор, Мостар, Тузла и Србац 20, Бијељина 22, Добој 23 степена Целзијусова.

Падавине у протекла 24 часа: Соколац 14, Сребреница 25, Чемерно 33 и Зворник 36 литара по квадратном метру.