latinica  ћирилица
09/06/2018 |  20:09 ⇒ 20:25 | Аутор: БЕТА

Побједа Србије над Боливијом, хет-трик Митровића!

Фудбалери Србије на импресиван начин су најавили Светско првенство – победом над Боливијом од 5:1.

Фудбалска репрезентација Србије побиједила је данас у Грацу селекцију Боливије са убједљивих 5:1 у генералној проби пред одлазак на Свјетско првенство у Русију.

Три гола за Србију постигао је Александар Митровић, у четвртом, 23. и 68. минуту, а у стријелце су се уписали и Адем Љајић у 19, Бранислав Ивановић у 42. минуту.

Стријелац јединог поготка за Боливију био је Жасмани Кампос у 48. минуту.

Овом утакмицом фудбалери Србије завршили су припреме за Свјетско првенство у Русији, гдје ће прву утакмицу одиграти против Костарике 17. јуна у Самари.

Крстајић је за разлику од меча против Чилеа за дуел против Боливије извео готово најјачи састав. Играли су Владимир Стојковић, Бранислав Иванович, Никола Миленковић, Душко Тошић, Александар Коларов, Немања Матић, Сергеј Милинковић-Савић, Душан Тадић, Адем Љајић, Филип Костић и Александар Митровић.

У другом полувремену играли су и Лука Миливојевић, Марко Грујић, Антонио Рукавина, Александар Пријовић, Немања Радоњић и голман Предраг Рајковић.

Србија је од почетка утакмице имала контролу, што је донијело резултат већ у четвртом минуту када је Митровић на првој стативи био највиши у скоку и послије корнера Љајића с лијеве стране главом затресао мрежу ривала.

Иницијатива Србије наставила се на стадиону Меркур арена у Грацу, а предност је, послије доброг контранапада, удвостручио Љајић на асистенцију Тадића у 19. минуту.

Само четири минута касније Србија је стигла до трећег гола, а поново је стријелац био Митровић на асистенцију Љајића.

Екипа Младена Крстајића имала је добру прилику у 37. минуту да поведе са 4:0, али је Матић погодио пречку послије корнера са десне стране.

Србија је, ипак, на полувреме отишла са четири гола предности и то послије лепе акције коју је окончао Ивановић волеј ударцем у 42. минуту.

Друго полувријеме није добро почело за "орлове", пошто је након једног контранапада у 48. минуту Кампос успио да превари Тадића у ситуацији "један на један", а потом и "ћушне" лопту поред Стојковића.

Србија је у 68. минуту поново стигла до четири гола предности и то послије сјајног ударца Митровића са око 18 метара под пречку голмана Боливије Гиљерма Вискаре.