latinica  ћирилица
08/06/2018 |  18:55 | Аутор: СРНА

ЦИК: Прва СДС може на изборе

Централна изборна комисија БиХ измијенила је данас одлуку о овјери пријаве Прве СДС и прихватила да се тај назив политичке странке користи у изборне сврхе, уважавајући став Суда БиХ да није збуњујући у односу на СДС.
Прва СДС - Фото: РТРС
Прва СДСФото: РТРС

Комисија је ову одлуку донијела у поновном поступку на данашњој сједници поступајући по рјешењу Апелационог одјељења Суда БиХ, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Поступајући по рјешењу Апелационог одјељења Суда БиХ, ЦИК БиХ је Српској напредној странци доставио обавјештење о недостацима у пријави који се односе на недовољан број валидних потписа подршке бирача и оставио јој рок од два дана да их отклони.

Централна изборна комисија је измијенила одлуку о овјери пријаве Хрватске странке права БиХ у дијелу нивоа власти за који се овјерава пријава.

Од 10. до 19. јуна овјерене политичке странке и независни кандидати ЦИК-у могу поднијети пријаву за овјеру коалиција и листи независних кандидата.

Преглед овјерених политичких странака и независних кандидата јавности ће бити доступан на веб страници ЦИК-а почетком идуће седмице.