latinica  ћирилица
08/06/2018 |  14:39 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Спремни смо за изборе, очекујемо више од 100.000 гласова

Замјеник предсједника Демократског народног савеза Недељко Чубриловић изјавио је данас да све анкете говоре о расту подршке тој странци и да је реално очекивати да ДНС на општим изборима у октобру освоји више од 100.000 гласова.
ДНС - Чубриловић, састанак - Фото: СРНА
ДНС - Чубриловић, састанакФото: СРНА

"Циљ нам је да ДНС након октобра има од 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два посланика у парламенту БиХ", изјавио је Чубриловић након састанка са предсједницима општинских организација ДНС-а са подручја бањалучке регије.

Он је нагласио да су све локалне организације ДНС-а у бањалучкој регији спремне за изборе, додајући како очекује знатно повећање броја гласова у том дијелу Републике Српске.

"Очекујемо већи раст подршке листи ДНС-а у Бањалуци, Челинцу, Котор Варошу, Шипову и Мркоњић Граду, а добре резултате очекујемо у Кнежеву, Рибнику и осталим општинама регије. Циљ нам је да ДНС у бањалучкој регији добије два посланика у Народној скупштини Републике Српске и увјерен сам да ћемо тај циљ остварити", рекао је Чубриловић.

Он је подсјетио да је ДНС потписао коалициони споразум са СНСД и СП, истичући како очекује убједљиву побједу Жељке Цвијановић и Милорада Додика, коалиционих кандидата за предсједника Републике Српске и Предсједништво БиХ на општим изборима у октобру.