latinica  ћирилица
08/06/2018 |  13:10 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

"Инцко има улогу мегафона својих шефова који су инсталисали власт на нивоу БиХ"

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац истакао је да високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко "има улогу мегафона оних међународних званичника који су прије четири године на власт у заједничким институцијама инсталисали неуспјешну и пропалу коалицију, предвођену СДА и странкама које чине такозвани Савез за промјене".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Ако то Инцку још није речено, вријеме је да му се каже да је СНСД у парламенту БиХ опозиција једној лошој, неуспјешној и пропалој коалицији, коју су на власт довели они у чије име Инцко данас говори", рекао је Кошарац Срни, коментаришући изјаву високог представника међународне заједнице Валентина Инцка да су СНСД и ХДЗ странке које раде против институција БиХ.

Према његовим ријечима, "Инцко и његови шефови требало би да знају да је посао опозиције и у БиХ и у свакој другој земљи на свијету да критикује и одбацује лоша законска рјешења која продукује лоша власт".

"Инцко и његови шефови бјеже од истине јер нису спремни да признају сопствене грешке. А истина је да су погријешили када су, мимо воље грађана Републике Српске, на власт у заједничким институцијама довели своје послушнике с циљем да политички и економски ослабе и униште Републику Српску. Тај план је пропао и сада су им сви криви осим њих самих", упозорио је Кошарац.

Он је додао да би у БиХ било много више простора за договор око кључних питања када се странци не би директно мијешали у унутрашње послове ове земље.

"Без њихове отворене подршке муслиманској унитаристичкој политици ова земља сигурно би била мање неуспјешна. Зато су Инцко и његови шефови давно требали да оду кући", поручио је Кошарац.