latinica  ћирилица
08/06/2018 |  11:32 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Током мјесеца пројекат "Умјетност у покрету"

У Костајници ће током овог мјесеца бити одржане три културне манифестације у оквиру пројекта "Умјетност у покрету" који реализује Музиколошко друштво Републике Српске у сарадњи са Академијом умјетности Универзитета у Бањалуци.
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

Директор костајничке библиотеке Светлана Ђурђевић рекла је Срни да је циљ пројекта, који ће бити реализован у Козарској Дубици и Челинцу, децентрализација културе.

"Реализација пројекта у Костајници почеће 15. јуна концертом етно-музике женске пјевачке групе катедре за етномузикологију на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, а 20. јуна наступиће камерни трио Академије умјетности `Далтони`", рекла је Ђурђевићева.

Према њеним ријечима, 26. јуна на програму је монодрама "Има нека тајна веза" посвећена Душку Трифуновићу коју изводи Милан Димић, апсолвент глуме на Академији умјетности.

Пројектом је предвиђено да се након сваког од ова три културна догађаја организује кратка радионица, односно округли сто, гдје би заинтересована публика могла да сазна нешто више о умјетничкој професији, те добије упутства за евентуално самостално бављење сличним дјелатностима у оквиру аматерских секција.

Пројекат "Умјетност у покрету" подржало је Министарство просвјете и културе Републике Српске.