latinica  ћирилица
08/06/2018 |  11:12 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Британија шаље у БиХ своје трупе да заштите изборе од руског мијешања

Британија ће послати око 40 војних лица да се придруже мисији ЕУ-НАТО у Босни и Херцеговини како би се спријечило руско мијешање на изборима у октобру, изјавио је британски секретар за одбрану Гавин Вилијамсон, пише британски дневни лист "Тајмс", а преноси Топ портал.
Тајмс - Фото: илустрација
ТајмсФото: илустрација

Вилијамсон ће на састанку министара одбране НАТО-а у Бриселу својим колегама саопштити да ће тај потез показати важну улогу коју Уједињено Краљевство игра у европској безбједности, према коментарима које је унапријед објавило Министарство одбране,, наводи "Тајмс" у тексту који преносри Топ Портала

"Ова расподјела показује нашу посвећеност осигуравању да избори у Босни буду слободни и поштени и да се одвијају непрекидно од малигног спољног утицаја", рекао је секретар одбране пред други дан дводневног окупљања у штабу НАТО-а.

АМБАСАДА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У БиХ - Мисија није усмјерена против Русије

На нашу адресу стигло је реакција из Амабасаде Велике Британије коју преносимо у цјелини:

"Обраћамо вам се у вези са текстом објављеним на rtrs.tv данас под називом `Британије шаље у БиХ своје трупе да заштите изборе од руског мијешања`. Желимо указати да ова информација није тачна. Ова мисија није усмјерена против Русије или било које друге земље. Уједињено Краљевство одговорило је на захтјев оперативног команданта ЕУФОР-а за упућивање додатних 40 војника како би се унаприједили капацитети ЕУФОР-а за преглед ситуације и пружила подршка команданту у његовој мисији осигурања сигурног окружења у Босни и Херцеговини."