latinica  ћирилица
07/06/2018 |  14:01 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Чепурин: Неупитна подршка Москве територијалном интегритету Србије

Подршка Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије је неупитна и биће настављена у УН и другим међународним организацијама, истакао је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем.
Састанак председника Вучића и амбасадора Чепурина (АРХИВ) - Фото: ТАНЈУГ
Састанак председника Вучића и амбасадора Чепурина (АРХИВ)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је исказао велику бригу због учесталих напада на Србе на сјеверу Космета, указавши уједно на потребу постизања стварног компромиса, а не рјешења које би значило само притисак на Србију. 

Двојица саговорника су разговарала о ситуацији на сјеверу Косова и Метохије и стању дијалога Београда и Приштине, саопштено је из Службе предсједника Србије за односе са јавношћу.

Вучић је рекао да је веома почаствован изузетним гостопримством које му је руски предсједник Владимир Путин указао у Москви, на прослави Дана побједе и током "Марша бесмртног пука", као и чињеницом да је први страни државник кога је руски предсједник примио у новом мандату.

Предсједник Србије и руски амбасадор су размотрили резултате посјете и оцијенили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двије земље.