latinica  ћирилица
07/06/2018 |  08:42 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Кантри" спроведени у Тужилаштво

Два лица из Бањалуке која су ухапшена у полицијској акцији кодног назива "Кантри", спроведени су у Окружно јавно тужилаштво Бањалука. Погледајте снимак привођења.

Подсјећамо, полицијски службеници ухапсили су два лица из Бањалуке , с циљем расвјетљавања и документовања кривичних дјела из области имовинских деликата у којима је причињена материјална штета у износу од око 11.000 КМ.

Лице чији су иницијали Г.Б. /47/ из Бањалуке осумњичено је да је током 2014. године на подручју општине Лакташи извршило три тешке крађе и тешку крађу у покушају на штету самосталних трговинских радњи и киоска, као и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Ухапшено лице М.К. /53/ из Лакташа осумњичено је да је извршило кривично дјело тешка крађа током прошле године у Бањалуци, када је извршило провалу у породичну кућу одакле је крало новац и златни накит.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Горан Бабић из Бањалуке и Мирко Кукић из Лакташа, звани Земунац.

Све даље мјере и радње према ухапшеним биће предузете по налогу поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

На основу наредби надлежних судова извршени су претреси на три локације на подручју града Бањалука и општине Лакташи, током којих су пронађени и изузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Акција "Кантри" започета је у заједничким и планским активностима Полицијске управе Бањалука и Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске године, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.