latinica  ћирилица
06/06/2018 |  18:48 ⇒ 19:03 | Аутор: Б92

Само у САД- Војник је украо тенк и нагазио гас (ВИДЕО)

Оклопно возило које јуре полицијски аутомобили уз сирене слика је снимљена на путу у америчкој држави Вирџинији, која је у потпуности личила на ситуацију из популарних компјутерских игара из "Гранд Тхефт Ауто" серијала.
Оклопно возило јури улицама Вирџиније (фото: youtube.com / Guardian News) -
Оклопно возило јури улицама Вирџиније (фото: youtube.com / Guardian News)

Војни оклопни транспортер боје пијеска коју је украо један војник, кршио је редом сва правила о саобраћају, као и дозвољену максималну брзину од 65 километара на сат, која је за та возила дозвољена на путевима у Вирџинији.

Немогавши да заустави оклопно возило примјеном силе, као на примјер пуцањем у гуме, полиција је морала да га јури и прати хеликоптером, све док се војник није зауставио и предао се.

- Изгледало је као када у игрици "Гранд Тхефт Ауто" тенк уђе усред града. Било је надреално! - изјавио је један очевидац.

Оклопно возило које није било наоружано, јурило је брже од 70 километара на сат.

Војник је транспортер украо из базе Националне гарде Вирџиније и возио га главним путевима до главног града те државе Ричмонда.

Бизарна јурњава на сјевероистоку САД, у којој је учествовало више од 10 полицијских аутомобила, одиграла се синоћ, а на друштвеним мрежама је добила велику пажњу.