latinica  ћирилица
01/06/2018 |  13:04 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

РОЛАН ГАРОС: Ђоковић у осмини финала, побједа над Агутом - 3:1

Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Ролан Гароса, пошто је послије велике борбе побиједио Роберта Баутисту Агута – 6:4, 6:7(6), 7:6(4), 6:1.
Ролан Гарос - Фото: илустрација
Ролан ГаросФото: илустрација

Новак Ђоковић је прошао у осмину финала Ролан Гароса, побједом над Шпанцем Робертом Баутистом Агутом.

Наредни противник најбољег српског тенисера је Фернандо Вердаско који је елиминисао фаворизованог Григора Димитрова.

Ђоковић је у маратонском дуелу који је трајао скоро четири сата показао снагу, одлучност и сјајан осјећај за одлучујуће поене, којима је успио да сломи противника.

Новак је веома сигурно отворио први сет и дјеловао је много боље на терену него у претходна два дуела. Први пут запријетио је у осмом гему када је имао двије брејк лопте, међутим Агут их је спасао и дошао до изједначења, 4:4.

Ђоковић, 22. играч свеијта, лако је добио наредни гем, а онда је направио велики притисак на сервис Шпанца и то је уродило плодом. Ноле је направио брејк и дошао до предности од 1-0 у сетовима.

Током другог сета Роберто је подигао ниво игре и почео је да дугим поенима умара Новака. Готово је све враћао у терен и то је у неколико наврата изнервирало нНовака. Међутим, он је и поред тога био доминантнији, али у завршници сета није успио да искористи три сет лопте.

Ушло се у тај-брејк, а тамо је Агут био концентрисанији и са 8:6 добија 13. гем другог сета. Новак је направио неколико катастрофалних грешака и Шпанац је то искористио.

Трећи сет се, како се испоставило, био кључан. На обје стране су се ређали брејкови, а Шпанац је изгледао доста боље на терену. Агут је водио са 5:3, сервирао је за 2-1 у сетовима и чинило се да ће српски тенисер изгубити овај период игре.

Ипак, 22. играч свијета прави брејк, потом добија свој сервис гем и изједначава на 5:5. Потом су обојица добила лако своје гемове и ушло се поново у тај-брејк. Новак је сада био доста бољи и са 7:4 добија 13. гем.

Током четвртог сета на терену је постојао само један играч. Ђоковић је цртао на терену, као некада, и заслужено са 6:2 добио је четврти сет.