latinica  ћирилица
28/05/2018 |  09:10 | Аутор: РТС

НБА: Исток припада Леброну, Кливленд поново у финалу! (ВИДЕО)

Побједом од 87:79 у седмом, одлучујућем мечу у Бостону против домаћих Селтикса, кошаркаши Кливленда предвођени феноменалним Леброном Џејмсом изборили су пласман у ново финале НБА лиге.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

У испуњеном "Ти-Ди гардену" виђена је веома узбудљива, неизвјесна, физичка и неефикасна утакмица, коју су Кавси успјели да преломе у своју корист у посљедњем кварталу.

У испуњеном "Ти-Ди гардену" виђена је веома узбудљива, неизвесна, физичка и неефикасна утакмица, коју су Кавси успјели да преломе у своју корист у посљедњем кварталу.


 
Нову партију за историју приказао је без сумње најбољи играч данашњице, Леброн "краљ" Џејмс, којем је једна асистенција недостајала за трипл-дабл учинак. Постигао је 35 поена, ухватио 15 лопти и подијелио 9 успјешних пасова, одигравши свих 48 минута!

Велику помоћ имао је од Џефа Грина, стријелца 19 поена. Џеј-Ар Смит је додао 12, а Тристан Томпсон имао по десет поена и скокова.

На другој страни, бољи од осталих био је фантастични и храбри руки Џејсон Тејтум, који је меч завршио са 24 поена и седам скокова, уз закуцавање преко Леброна.

Ал Хорфорд је имао 17, Маркус Морис 14 а Џејлен Браун 13.

Кавси, који су четврти пут заредом шампиони Источне конференције, у великом финалу чекају бољег из дуела Хјустона и Голден Стејта, гдје је тренутно 3-3.