latinica  ћирилица
28/05/2018 |  08:55 | Аутор: СРНА

Галић: Од почетка године спријечен илегални улазак 2.603 мигранта

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да је ова служба од почетка године спријечила илегални улазак 2.603 мигранта, те да су акцијама Граничне полиције у сарадњи са полицијама ентитета и кантона откривена још 1.723 лица непосредно након илегалног преласка границе.
Зоран Галић, директор Граничне полиције - Фото: СРНА
Зоран Галић, директор Граничне полицијеФото: СРНА

Галић је навео да је Гранична полиција БиХ идентификовала више од 30 лица у двије организоване криминалне групе, које су учествовале у незаконитим активностима с циљем кријумчарења миграната из БиХ у Хрватску.

"Обје групе су дјеловале на подручју Бихаћа и Велике Кладуше. Документовано је да су прокријумчарили најмање 100 страних држављана", рекао је Галић за "Еуроблиц".

Према Галићевим ријечима, полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела и Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ ангажовани су заједно са припадницима Граничне полиције на контроли границе, што је донијело конкретне резултате у виду повећаног процента одвраћених илегалних миграната на подручју Вишеграда претходних неколико дана.

Галић каже да пребацивање граничних полицајаца на кризна подручја није ослабило контролу границе БиХ на другим мјестима, те да су у прва три мјесеца ове године остварени бољи резултати рада него у истом периоду прошле године у области откривања лажних докумената, кријумчарења роба и других облика прекограничног криминала који немају везе са проблемом илегалних миграција.