latinica  ћирилица
28/05/2018 |  07:50 | Аутор: СРНА

Без проблема у одвијању саобраћаја

У Републици Српској и Федерацији БиХ на већини путева саобраћај се одвија несметано, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

Опрез због могућих ситнијих одрона неопходан је на дионицама које пролазе кроз усјеке, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука- Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Због деминирања терена, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће на магистралном путу, на улазу у Брод, од Доњег Свилаја, /насеље Струге/бити обустављан 30 минута и 15 минута пропуштан.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини због изградње ауто-пута.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила, чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран - Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На ширем подручју Ливна, Купреса и Коњица смањена је видљивост због магле, а на тим дионицама и коловоз је влажан.

Због учвршћивања потпорног зида у Тарчину, на дионици Лепеница-Тарчин, данас од 9.00 часова биће затворена возна трака у смјеру Тарчина /Мостара/, а саобраћај преусмјерен из возне у претицајну траку.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево сјевер-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.