latinica  ћирилица
27/05/2018 |  20:15 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

Нови Град: 20 година СНСДа- Додик: За два дана имена кандидата (ФОТО)

У Новом Граду обиљежено је 20 година од оснивања Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа.
Прослава 20. рођендана СНСД Нови Град - Фото: РТРС
Прослава 20. рођендана СНСД Нови ГрадФото: РТРС

Нови Град-20 година СНСД-а (ФОТО: РТРС)

 Обиљежавању је присуствовао велики број активиста, али и врх ове политичке партије. Између осталих, предсједник СНСД Милорад Додик и потпредсједница странке, Жељка Цвијановић.

Додик је најавио да ће за два дана на сједници Главног одбора СНСД-а бити одлучено ко су кандидати за предсједника Српске и члана Предсједништва БиХ. Рекао је и да на предстојећим изборима очекује подршку гласова од 65 одсто за Парламент Српске и 70 одсто за парламент БиХ. У Новом Граду, поручио је Додик, СНСД има има велике амбиције, а то је озбиљна побједа на октобарским изборима.

У Новом Граду, иза двадесетогодишњег јубилеја Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа „стоје“ двије деценије марљивог рада, бројни инфракструктурни пројекати и много великих побједа, поручено је са скупа.

- У Новом Граду у задњих неких 12 година уложено је преко 30 милиона марака и изграђено преко 500 пројеката. Све наравно захављујући овим људима који су овдје и који су нам помагали и надам се да ће то бити и убудуће, истакла је Сњежана Рајилић, предсједница ОО СНСД-а Нови Град .

СНСД је велика политичка партија и то доказује у континуитету и у Новом Граду. Двадесет година политичког рада представља озбиљан политички стаж.

- Мислим да смо заједно са локалним властима, који су предвођени СНСД-ом и Влада у претходних неколико мандата успјели да реализујемо важне пројекте и то ћес свакако бити и наша поитичка одредница и за будућниост, реализовати све оно што ће помагати грађанима да имају бољи живот, али исто тако усмјерити се заједно и на отварање нових радних мјеста, нагласила је премијерка Републике Српске и потпредсједница СНСД-а, Жељка Цвијановић.

Нови Град- 20 година СНСД-а (ФОТО: РТРС)

Политика се мјери по урађеном, али је најважније да је сачувано повјерење, потврђено тријумфалном побједом на локалним изборима, поручио је у Новом Граду предсједник СНСД-а, Милорад Додик.

Било је ријечи и о предстојећим октобарским изборима. Закључено је,-мора се обезбиједити стабила побједа.

- Ми имамо велике амбиције, наше амбиције су озбиљна побједа која не дозвољава никаква тумачења него једноставно обезбјеђује да се настави континуитет снага РС који је неопходан и само на тај начин многи људи морају да разумију да су ово веома важни избори. Имате чињеницу да су отворено кренули на дестабилизацију РС разни међународни фондови који улажу у медије, у неке пројекте спречавања утицаја Русије овдје, а то је уперено све против Српске, навео је предсједник Републике Српске и предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Додик је истакао да Нови Град заслужује да му се посвети пажња због бројних активиста СНСД-а који су протекле двије деценије били изложени политичкој борби како би провели планове и програме ове политичке партије.