latinica  ћирилица
27/05/2018 |  15:57 | Аутор: СРНА

Малешевић: Добра сарадња и са Градском управом и школама у Приједору

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да радо долази у све локалне заједнице у Републици Српској, а посебно у Приједор, зато што је сарадња и са Градском управом, али и са школама у Приједору врло добра и да се резултати те сарадње виде сваке године.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

"То се поготово односи на неке школе, чији су резултати много бољи од других школа у Републици Српској и те школе служе свим школама и у регији за примјер, као што је Пољопривредна школа у Приједору", изјавио је Малешевић.

Он је додао да се у тој школи не жале на број часова практичне наставе нити на структуру наставних предмета него се у њој захваљујући колективу, али и Градској управи осјети позитивна енергија и да је колектив заинтересован да своју школу унаприједи.

Малешевић је истакао да се то посебно односи на практичну наставу како би ученике што више научили разним стварима које ће им користити у раду, те да многи наставници из Републике Српске долазе управо у ову школу да би видјели како они ради и да би им они бии ментори

"Ја се надам да ћемо ми из Министарства имати и даље одличну сарадњу са Градском управом Приједор, због ученика и школа, а првенствено због ученика и привреде која очекује квалитетну радну снагу управо из средњих стручних школа", закључио је Малешевић.

Он је данас, као и министар управе и локалне самоуправе Лејлее Решић, учестовао на свечаностима којима је обиљежена крсна слава града и Храма Свете Тројице у Приједору - Тројчиндан.