latinica  ћирилица
27/05/2018 |  15:45 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Линта: Изјава Пленковића о хрватским авионима Ф-16 над Книном - провокација

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као очекивану провокацију изјаву премијера Хрватске Андреја Пленковића да ће на 25. годишњицу злочиначке акције "Олуја" хрватски авиони Ф-16 да "загрме" над Книном.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта у саопштењу посјећа да је Пленковић у свом говору на Општем сабору ХДЗ, чији је предсједник, више пута истакао како се он и његови страначки пријатељи боре за Хрватску какву су сањали хрватски "бранитељи" на челу са Фрањом Туђманом.

Он наводи да је "добро познато да су хрватски `бранитељи` на челу са ратним злочинцем Фрањом Туђманом сањали етнички чисту хрватску државу, какву је сањао и Анте Павелић", те да су "тај злочиначки план остварили уз помоћ западних сила".

"Савршено је јасно да када Пленковић и други хрватски званичници хвале Туђмана да они су у суштини хвале протјеривање пола милиона Срба из Хрватске, хвале, пљачкање, паљење, минирање и отимање српске имовине, хвале хрватске ратне злочинце и ругају се убијеним српским цивилима и заробљеницима", истакао је Линта.