latinica  ћирилица
26/05/2018 |  19:37 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Форум у Санкт Петербургу - најуспјешнији у историји

Завршен је Међународни економски форум у Санкт Петербургу, који је одржан под покровитељством руског предсједника Владимира Путина.

Многи су га оцијенили најуспешнијим у историји, а окупио је 20 хиљада учесника и око 2.000 новинара из више од стотину земаља. Поруке које су послате говоре о новим односима у свијету, мањем утицају западних земаља, новим енергијама, великим савезима, те беспотребном увођењу санкција Русији.

Након јучерашњег састанка са предсједником Руске Федерације и пленарне сједнице, предсједник Републике Српске Милорад Додик може да буде задовољан, а са њим и сви грађани Републике Српске. Оно што је јасно видљиво је да савремени свијет постаје сасвим ново мјесто, у којем се за своје "мјесто под сунцем" мора да избори и Република Српска.

Партнерство са Русијом помоћи ће Републици Српској и то је оно што морамо упорно да градимо, поручио је предсједник Српске са Економског форума из Санкт Петербурга, нагласивши, да се не смије одустати од добрих односа са Русијом.

Додик је истакао, да када би Република Српска подлегла притисцима и када би дошли поданици западних политика које би се одрекли подршке Русије, од тог Запада Република Српска не би добила ништа, а изгубила би Русију.