latinica  ћирилица
26/05/2018 |  15:42 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Модрича- "Родбински састанак" у Болници за хроничну психијатрију

У Болници за хроничну психијатрију у Модричи данас је одржан "родбински састанак", дружење запослених и пацијената са члановима њихових породица и гостима.
Модрича - Фото: илустрација
МодричаФото: илустрација

На овом, 18. по реду састанку, окупило се око 300 чланова породица пацијената, представника локалне управе, Средње медицинске школе из Бијељине, те здравствнеих установа из Модриче и Шамца.

Директор Болнице Миленко Ђукић рекао је да је ово прилика да чланове породица њихових пацијената, као и госте упознају са условима боравка и лијечења.

Ђукић је истакао да је овај родбински састанак веома важан за пацијенте, који уз одржавање контаката са породицом и пријатељима, побољшава процес лијечења и опоравка.

Он је позвао родбину и познанике да посјете сроднике који су у болници на лијечењу, те оцијенио добром сарадњу запослених и породица.

Ђукић је напоменуо да је финансијским средствима Мнистарства здравља и социјелне заштите и Фонда здравственог осигурања Репбулике Српске обезбијеђено нормално функционисање Болнице.

Он је истакао да су између два родбинска састанка, средствима донатора у износу од 150.000 КМ санирана столарија и мокри чвор у два објекта, уграђен видео надзор, набављена медицинска опрема и кревети са аутоматским подршавање на одјељењу за непокретне пацијенте.

Пацијент Ковиљка Миличевић /65/ из Требиња рекла је да је двије године на лијечењу у Модричи, да је задовољна радом запослених, терапијом, смјештајем и храном.

Миличевићева, некадашња радница Творнице алата у Требињу, каже да због далеког пута муж и син нису данас дошли.

На лијечењу Болници за хроничну психијатрију налази се 275 пацијената, а на листи чекања је петоро лица. Болница има 157 запослених, подаци су ове установе.