latinica  ћирилица
26/05/2018 |  10:15 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

СДА бира кандидата за члана Предсједништва бих

У Сарајеву ће данас бити одржана конвенција Странке демократске акције, на којој би требало да буде изабран кандидат за бошњачког члана Предсједништва БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Генерални секретар СДА Халид Гењац рекао је за портал "Вијести" да је Кадровска комисија СДА установила листу од четири кандидата о којима ће се чланови Конвенције изјаснити тајним гласањем.

Кадровска комисија СДА доставила је Предсједништву странке имена Дениса Звиздића, Шефика Џаферовића, Сафета Софтића и Себије Изетбеговић као кандидата за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа.

Звиздић је одустао од кандидатуре на сједници Предсједништва СДА, а неколико дана након тога и директор Клиничког центра у Сарајеву Себија Изетбеговић одлучила да не прихвати кандидатуру.

Гењац је навео да је на Конвенцији предвиђено обраћање предсједника СДА о агенди СДА за период до 2026. године, односно о политици и циљевима странке до 2026. године, док је друга тачка провођење тајног гласања о избору кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ из бошњачког народа.

Предсједништво СДА утврдило је приједлог да Рамиз Салкић буде кандидат за потпредсједника Републике Српске.